Website Pendidikan dengan carian terpantas. Hanya di sini.

Home Isu Semasa

Senarai Sekolah MRSM Terbaik dan Ranking Sekolah Terbaru

ranking mrsm di seluruh malaysia

Assalamualaikum. Hari ini Cikgu Ayu ingin kongsikan senarai sekolah MRSM Terbaik yang ada di seluruh Malaysia dan Ranking mereka termasuk ranking sekolah-sekolah di Malaysia.

Ranking ini dikira termasuklah sekolah MRSM, SBP, Sekolah Elit dan sekolah-sekolah harian biasa. Senarai kedudukan top ranking sekolah MRSM terbaik 2017 berdasarkan keputusan SPM 2016. Seperti sedia maklum, keputusan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) telah diumumkan keluar pada 16 Mac 2017.

Berikut adalah kedudukan MRSM terkini di seluruh Malaysia bagi tahun 2017 berdasarkan pencapaian SPM mengikut Gred Purata Maktab (GPM).

ranking mrsm spm

Dari kami, tahniah buat MRSM Tun Ghafar Baba yang benar-benar telah membawa MRSM jauh kehadapan dengan keputusan SPM 2016 yang sangat membanggakan. Semoga terus maju jaya dan kekalkan prestasi cemerlang ini agar lebih banyak MRSM  di Malaysia yang mampu melahirkan generasi bijak pandai.

Senarai Top 10 Sekolah MRSM Terbaik 2017 Keputusan SPM 2016

  1. MRSM Tun Ghafar Baba
  2. MRSM Taiping
  3. MRSM Kuantan
  4. MRSM Alor Gajah
  5. MRSM Tun Dr Ismail
  6. MRSM Batu Pahat
  7. MRSM Langkawi
  8. MRSM Gemenceh
  9. MRSM Transkrian
  10. MRSM Kepala Batas

keputusan spm mrsm

Sekali lagi tahniah buat MRSM Tun Ghafar Baba dan MRSM Taiping yang mencatatkan GPM dibawah 1.5. Ianya satu pencapaian yang sangat membanggakan warga MRSM. Baiklah, selepas ini berikut Cikgu Ayu kongsikan senarai penuh MRSM mengikut rangking mereka dalam keputusan SPM 2016 yang lepas.

Senarai Rasmi Penuh Sekolah MRSM Terbaik 2017 Keputusan SPM 2016

Ranking penuh keputusan spm bagi mrsm 2016 :

ranking penuh keputusan spm bagi mrsm 2016

Tahniah kepada sekolah-sekolah diseluruh Malaysia tidak kira MRSM, SBP, Sekolah Elit mahupun sekolah harian biasa. Kepada yang cemerlang, teruskan kejayaan anda. Namun bagi yang agak rendah keputusan SPM yang lepas pastikan sesuatu telah dilakukan. Tingkatkan usaha dan doakan kejayaan masa hadapan.

Apa kata anda? Anda ada sesiapa yang berkhidmat di mana-mana MRSM? Atau mungkin anak-anak anda pelajar MRSM?

sertai-komuniti-cikgu-ayu